Kuumakivihieronta tulossa ......

Kasvohieronta 


Hoidossa hierotaan decolte, hartia ja niskojen seutu sekä kasvot ihotyypille sopivalla hoitoöljyllä. Hoito tehdään kynttilän valossa rentouttavan musiikin soidessa ja jos et ole tuoksuherkkä niin huoneeseen voidaan laittaa rentouttavia aromaattisia öljyjä. Hoitoon kannattaa varata kuitenkin 45 min, että kasvot ehditään puhdistamaan.


Ihon pintakerros eli epidermis koostuu useasta kerroksesta, mutta on kokonaisuudessaan 0,05-0,5 mm ohut. Epidermis on näkyvä osa ihoamme ja se osa, johon voimme vaikuttaa ulkoisesti käytettävillä ihonhoitotuotteilla. Kasvojen alueen hieronta tehostaa hoitotuotteiden imeytymistä ja vaikutusta epidermikseen, mutta se vaikuttaa myös paljon syvemmälle ihoon. Voimme tukea ihon aineenvaihduntaa ja kuonanpoistoa, aktivoida verenkiertoa ja ravinnon ja hapen kuljetusta ihosoluille. Toki ihon alla sijaitsevat myös mm. kasvolihakset, joilla on suuri vaikutus siihen miltä kasvomme ja ihomme näyttävät. Ihonhoitotuotteilla siis voidaan merkittävästä vaikuttaa ihon ylimpiin kerroksiin ja ihon ulkonäköön kun taas kasvohieronnalla päästään käsiksi syvemmällä sijaitseviin ihon toimintoihin. Yhdistämällä siis edellämainitut päästään erinomaisiin ja pitkävaikutteisiin ihonhoidollisiin tuloksiin.  Puhumattakaan kuinka ihanaa ja rentouttavaa hieronta on niin on se myös tehokasta. Jos mahdollista kannattaisi kasvohieronnassa käydä kerran kuukaudessa.Intialainen päähieronta 30min

Intialainen päähieronta antaa selkeän ja seesteisen olon.

Intialainen päähieronta toimii kokonaisvaltaisesti vaikuttaen kehoon ja mieleen. Se on rentouttava, rauhoittava ja ajatuksia kirkastava hoito. Intialainen päähieronta on länsimaiseen elämänmuotoon sopivaa, yksinkertaista ja rauhoittavaa hierontaa. Vaikka hieronnan aikana käsitellään vain yläosa, sen vaikutukset ulottuvat koko kehoon ja mieleen. Hieronta rentouttaa, poistaa stressiä ja virkistää mieltä. Rentoutuneena ajatuksemme virtaavat kirkaammin ja mielihyvän tunne kasvaa.

Hoitoalue ulottuu pään alueen lisäksi niska- ja hartia-alueelle sekä olkavarsiin. Päänalue käsitellään tehokkaasti intialaiseen päänhierontaan suunnitellulla erikoistekniikalla. Päänhieronta vilkastuttaa verenkiertoa, helpottaa päänsärkyä ja migreeniä, rentouttaa sekä helpottaa hartioiden ja niskan jännitystä. Hoito suoritetaan tuolilla istuen tai hoitopöydällä maaten, vaatteet päällä. Aikaa ihanaan rentoutushierontaan tarvitaan vain 45 minuuttia tai suppeampi hieronta 30 minuuttia.

Intialaisen päähieronnan vaikutuksia:

 • Rentoutunut olo
 • Lukuisten stressiperäisten oireiden lievittyminen
 • Kehon normaalin tasapainon palautuminen
 • Keskittymiskyvyn lisääntyminen
 • Migreenin oireiden ja kestojen väheneminen
 • Päänsäryn hellittäminen
 • Vastustuskyvyn paraneminen
 • Verenkierron vilkastuminen
 • Hiusten lisääntynyt kasvu ja kunnon paraneminen
 • Unen laadun paraneminen

Esteet:

 • Aivoverenkiertoon tai pään alueen verenkiertoon liittyvät sairaudet ja häiriöt
 • Epilepsia
 • Valtimonkovettumatauti
 • Syöpä tai muu vakava sairaus
 • Hyvin korkea tai matala varenpaine
 • Tulehtuneet tai tarttuvat ihotaudit, avovammat, tulehdukset tms. hoidettavala alueella
 • Ei migreeni tai päänsäryn aikana
 • Kuume ja tulehdukset, flunssa


Kuumakivihieronta


Kuumakivihieronta

Kuumakivihierontaa tehdään käyttämällä eri kokoisia kuumassa vedessä lämmitettyjä luonnon hiomia basalttikiviä. Kivet tulevat Perusta, Indonesiasta ja Argentiinasta. Kiviterapiahoidot ovat olleet osa itämaista lääketiedettä yli 5000 vuotta. Suomeen kuumakivihieronta tuli noin 10 vuotta sitten Yhdysvalloista.

Kuumakivihieronnan vaikutukset


Lämpöhoito lievittää kipua, tehostaa veren- ja lymfakiertoa, rentouttaa lihaksia ja lisää sidekudoksen elastisuutta sekä rauhoitta ja tasapainottaa hermostoa. Kivillä hierottaessa vaikutus ulottuu kudoksessa aina 3 cm syvyyteen asti johtuen kivien luovuttamasta lämmöstä kudosta manipuloitaessa. Hieronta tuntuu miellyttävän pehmeältä ja kivuttomalta, mutta vaikutukset ovat käsin tehtävää syväkudoshierontaa tehokkaammat. Lisäksi kivet mineraalipitoisuutensa ansiosta hoitavat ja ravitsevat ihoa.

Kenelle kuumakivihieronta sopii ja kenelle ei


Jos klassinen hieronta sopii sinulle niin myös kuumakivihieronta yleensä sopii. Mutta jos olet raskaana tai kärsit tuntopuutoksista, diabeteksestä, sydänsairaudesta, suonikohjuista tai jos sinulla on hyvin ohut iho kannattaa ehkä välttää kuumakivihierontaa tai ainakin kertoa hierojalle näistä ongelmista jotta hän voi ottaa niitä huomioon hoidon aikana.